Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Som du jo nok allerede godt ved, så findes der ikke meget, der er meget mere fantastisk end at have en hund i hjemmet. Der er altid liv, og der er altid nogen man kan betro sig til. Hvis hunden er stor nok, er der også altid nogen man kan putte sig lidt ind til. Ja, det er dejligt at have hund, men det sætter også sine spor. Der er møblerne, der ofte må stå model til lidt af hvert, og så er der gulvet, der ofte kommer til at se forfærdeligt ud. Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis være.

Hunde har kløer – og kløer sætter spor

At se en hund komme løbende hen over et trægulv ser måske sødt og sjovt ud, men det er noget af det mest ødelæggende for et gulv. Forestil dig at trække en stol hen over gulvet og gang det så med 10, så har du ca. de skader som en hunds kløer kan forvolde på et trægulv. Det er et faktum, som der ikke er meget at gøre ved, da hunde jo nu en gang har kløer. Derfor er det heller ikke helt lige meget hvilken type af gulv, du vælger til dit hjem, hvis du har en hund. Typisk kan man også sige, at jo større hund, jo større betydning.

Vælg hårdt træ

Den mest populære og udbredte form for trægulv i de danske hjem, er uden tvivl plankegulve som disse. Men ligesom der findes mange forskellige typer af hjem, så findes der også mange typer af plankegulve og trægulve generelt. Forskellen er ikke kun i mønster og farver, men i høj grad kvaliteten af træet. Nogle vælger en laminat løsning, der er den billigste. Andre sværger til kvalitet vil have rigtigt og massivt træ. Har du en hund er det vigtigste, at du vælger en hård træsort. Der er nemlig meget stor forskel på, hvor modtagelig forskellige former for træ er overfor ridser.

Ask, bøg og eg er de mest oplagte, ikke mindst hvis du gerne vil have dansk eller skandinavisk træ. Gummitræ, ipé og bambus er også meget hårdt, men importeres langvejs fra og er sjældent lige så bæredygtigt og koster desuden en del mere. Fyrretræ er væsentlig billigere, men hører heller ikke til blandt de hårde træsorter og får meget lettere ridser fra kløer, hvilket gør at det hurtigere bliver slidt ned.

Jo tykkere træ og jo mere massivt du vælger det, jo flere muligheder har du også får at få det høvlet eller slebet, hvilket kan gøre et som nyt igen.