Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange hunde kan finde det afslappende, hvis der bliver spillet musik. Det behøver ikke at være højt eller voldsomt musik, det er i mange tilfælde bedst, hvis det er stille og roligt musik, hvor de har mulighed for at falde helt til ro, mens de hører det. Det er ligegyldigt, hvem der spiller musikken. Det kan komme fra et musik anlæg, eller du kan også selv spille for din hund. Husk altid at passe på hvis i afholder en firmajulefrokost i hjemmet, da musikken mange gange kan blive for højt for hunden.

Hunde har også musiksmag

At hunde ikke har en bestemt musiksmag, er helt forkert. Mange hunde har faktisk noget bestemt musik, som de godt kan lide at lytte ting. Mens nogen hunde gerne vil have stille og roligt musik, er der faktisk nogen hunde, som gerne vil lytte til musik med lidt tempo i. Det betyder ikke, at det skal være noget voldsomt musik. Det kan bare betyde, at de godt kan lide lyden, og at det gør den glad. Du kan derfor afprøve noget forskelligt musik af for din hund, for at se hvad den bedst kan lide.

Hunde kan være ekstra følsomme

Når du skal vælge musik til din hund, er det vigtigt at tænke på, om din hund er følsom. Nogen hunde er ekstra følsomme, og man skal derfor passe ekstra på. Hvis din hund er meget følsom, kan det være en god ide, at sætte en dag af så du kan afprøve forskelligt slags musik. Hvis den slet ikke kan lide lyden af musik, er det vigtigt, at man slukker for musikken. Det kan stresse hunden, hvis man afspiller musik, som den ikke kan lide. Som udgangspunkt behøver man heller ikke at spille musik for ens hund, da det ikke behøver at have nogen betydning. Det kan dog have betydning, hvis din hund er vild med lyden fra musik.