Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du har trægulve i dit hus, og har en hund, så kender du nok allerede til problematikken. En aktiv hund løber rundt i huset, og den har klør, det kan man andre ord ikke undgås at gulve bliver ridset. Som regel er det heldigvis overfladiske ridser, der kan klares med gulvafslibning, men i enkelte tilfælde bliver ridserne så dybe, at der skal grovere behandling til.

Tænk på hunden når du vælger gulv

Hvis du står overfor at skulle have nyt gulv i huset, er der god grund til at tænke på din hund, når du skal vælge typen. For det første bliver et helt blankt trægulv hurtigt ridset fra kløerne på din hund, og for det andet, så er det ikke sjovt for din hund at være “bambi på glatis”, fordi den ikke kan stå fast.

Du skal vælge et gulv der både er holdbart og slidstærkt, hvilket især er essentielt, hvis du har en stor og aktiv hund.

Tør poterne på hunden

Når en hund kommer indenfor efter at have løbet rundt udenfor, har den ofte lidt skidt i form af grus eller sten siddende på poterne. Dette sviner ikke blot, det fungerer også nærmest som sandpapir på et trægulv, og det er derfor vigtigt at du lige tørrer hundens poter af, i hvert fald hvis du har dit gulv kært.

Gode typer af gulv

Det letteste er naturligvis at vælge gulv der ikke af træ, men de fleste af os foretrækker nok træ foran eksempelvis linoleum og lignende. Ask og bøg er typisk mere hårdfør end andre træsorter, og derfor gode at vælge. Det er desuden en rigtig god ide at få det lakeret med en modstandsdygtig lak – du kan finde priser på lakering af gulv her.

Drop laminat og lamel

Laminat og lamelgulve kan være fristende at vælge, da de er langt billigere alternativer til rigtige trægulve. Der er dog den ulempe ved disse typer er, at det er svært at reparere på dem. Lamel består kun af en lille smule træ, mens laminat er kunstigt træ og derfor ikke kan slibes.