Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Racen Schæfer er i forhold til mange andre ganske ung. Den er nemlig ikke meget mere end 100 år gammel. Den stammer fra Tyskland, hvor forskellige fårehunde og collie racer blev parret og ud af dette kom der altså i sidste ende, det vi i dag kender som Schæferhunden. Schäfer betyder hyrde, og den blev da også opdrættet for at kunne hyrde får, men også til meget andet. En Schæfer er nemlig det der populært kaldes for en brugshund, der kan bruges til mange forskellige formål. 

I mange lande er der mange der kender racen som en typisk politihund. Og der er der mange gode grunde til. Udover at det er en stor og en stærk hund, så er den nemlig også klog. Dette har også gjort, at det er en meget populær race blandt “almindelige” mennesker.

Verdens mest udbredte
Schæferhunden er på kun godt 100 år blevet den mest udbredte race i hele verden, hvilket naturligvis skyldes at der er tale om en god hund til mange forskellige konstellationer. Den er nemlig både god til jagthund, vagthund og familiehund – også til familier med børn.

Størrelse
Schæferhunden hører til de store hunde. Hannerne bliver normalt omkring 60-65 cm målt ved skuldrene og vejer et sted mellem 30-40 kg. Tæverne bliver omkring 5 cm lavere, og vejer typisk ca 10 kg mindre. Der er dog generelt meget stor forskel på størrelsen af hundene, der findes både meget store og meget små hunde.

Temperament
En Schæferhund er som udgangspunkt en meget glad hund. Den elsker at løbe og lege, og den er ikke bange for at møde nye skikkelser, hvad enten det er mennesker eller andre hunde og dyr. De er generelt opsøgende, og derfor skal man også holde godt fast når man går tur med sin hund.

Og netop det at gå tur, er noget der skal passes ofte. Det er nemlig en stor hund, der har brug for meget motion for at holde sig sund og frisk. Derfor egner den sig heller ikke til personer der er dårligt gående, eller generelt til at bo i lejlighed. Den kræver nemlig meget plads på grund af sin størrelse.

Pris:
Der findes utrolig mange blandinger af Schæferhunde, ligesom det er tilfældet med mange andre racer. Rene racer er som altid dyrere end blandet, og jo renere race og finere familie, jo dyrere er de også. En hund med den rigtige stamtavle koster typisk et sted mellem 7000 og 10.000 kroner.