Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

 Du er landet her på Hundeelsker.dk, hvilket højst sandsynlig betyder, at du elsker din firbenet ven, og vil gøre alt for, at den har det så godt som muligt og at den trives efter alle kunstens regler. Du går ture med den, og sørger for at den får masser af motion, du sørger for at lege med den, så den får stimuleret sine sanser, og du giver den mad, som du er overbevist om, at det bedste for den, men hvor sikker er du på det?

Giv din hund måltider – ikke foder

Ligesom mennesker så har hunde brug for en varieret kost, og der er stor forskel på racer og det behov de har for næring og sammensætningen af proteiner, fedt og lignende. Der er dog mange typer af hundefoder, der kan bruges til alle racer, hvor det kun er mængden der forskel på. Disse typer af foder er der indeholder masser af kød og fisk.

Hunde meget med et meget højt aktivitetsniveau, det kan være alt fra jagthunde til hunde der bare løber meget, har dog typisk også brug for meget fedt og flere proteiner, og derfor skal kosten tilpasses til hunden.

Der findes mange gode producenter af hundemad, hvor der bliver lagt vægt på den høje kvalitet, der tager højde for hundens behov. En af de producenter der virkelig slår et slag for at hundefoder er mere end bare hundefoder, men i stedet skal være måltider er danske Essential Foods.

De laver deres mad efter noget de kalder for BOF principperne, som står for Behavioural Optimizing Foods, der skal sikre at hundens blodsukker holdes stabilt, hvilket er det sundeste for hunden. Store udsving i blodsukkeret kan give problemer for hundens humør og aktivitetsniveau – og det er derfor godt at holde dette stabilt.

Den rette foder kombineret med masser af aktivitet, stimulering og ikke mindst kontakt er den sikre vej til en sund og glad hund, der vil være din bedste ven i mange år.