Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du ellers er i den situation, at du har et lille barn der bruger barnevogn, og du har en hund, kommer man ikke uden om “problematikken”. At gå ture med barnevognen er skønt (for det meste), og at gå tur med sin hund er skønt (for det meste). Det kan dog også blive lidt af et helvede, hvis du har en hund der gør og vil en anden vej end dig, og et barn der ikke vil sove.

Når irriterende bliver farligt

Det kan være lidt irriterende at skulle forsøge at holde styr på en hund, der har lidt for meget energi. Har hunden oveni en vis størrelse, kan det gå fra at være irriterende og til at være decideret farligt. En hund i labrador størrelsen eller lignende kan sagtens komme til at trække en barnevogn. I værste fald kan den vælte, det sker dog sjældent med nye barnvogne som disse. Men at de ikke vælter betyder ikke, at det ikke kan være farligt. Typisk anbefales det at man bruger de samme hundeliner, som hvis man skulle løbe eller cykle med hunden.

Der er mange der har gode erfaringer med at bruge en sele frem for halsbånd. Mange hunde har en tendens til at trække mere, hvis de har et halsbånd på, end hvis de har en sele. Derfor kan dette være en god ide at teste,

Lydighed og opdragelse er det altafgørende

Uanset hvilken line, sele og barnevogn man vælger, så kommer man ikke uden om, at en opdragen hund er helt essentielt. Både i forhold til at omgås med børn generelt, men især når det kommer til gåturene. Der findes mange professionelle, der kan hjælpe dig med opdragelsen af hunden, hvis det kniber lidt. Hvis din dyrlæge ikke kan, kan han eller hun helt sikkert henvise dig til en der kan.