Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Puddelhunde har set over de sidste godt 500 år tilhørt det finere borgerskab, og selvom meget har ændret sig over de sidste mange hundrede år, så er der stadig noget om snakken, med at puddelhunde generelt hører til i den pænere del af befolkningen. Men sådan har det ikke altid været, i starten var det nemlig en hund der tilhørte middelklassen og ikke mindst dem der gik på jagt. Oprindeligt stammer deres lidt specielle klipninger tilbage fra da de blev brugt som jagt hunde. Den gang klippede man i deres ellers meget fyldige pels, for at sørge for, at de ikke hang fast i buskads og lignende når de jagtede ænder.

Omkring år 1500 skete der dog et skift med brugen af racen. De blev ikke længere brugt til at jage ænder, og gik fra at være jagthunde til at være selskabshunde og blev brugt som selskabshunde, og det var også her racen for alvor blev adopteret af det pænere borgerskab.

Pudlernes konge
Normalt er pudler en ganske lille hund, der er dog enkelte af racerne der er større og en af dem er Konge pudlen, der som navnet også antyder det, er større end de andre pudler. Rent faktisk er den næsten dobbelt så stor. Der er da også mange, der kalder racen for Storpuddel i stedet for Kongepuddel.

En Kongepuddel bliver typisk mellem 45-60 cm, og kan veje mellem 20 og 25 kilo, hvilket også betyder at det er en mellemstor hund.

Lærenem
Hvis man har været i cirkus, eller bare set det i fjernsynet, har men sikkert også lagt mærke til at de tit bruger pudler i deres numre, og det er der naturligvis en grund til. Pudlerne er nemlig generelt en klog race, der både har stor lyst til at lege og lære tricks. Den har let ved at lære kunster og vil gerne vise dem, det gør det generelt også lettere at opdrage på dem.

Kongepudlen har et rimelig roligt temperament, og er langt mere tolerant overfor andre dyr end de mindre pudler er det. Der er mange af de minde versioner af pudlerne, der er mere agressive og mere frembusende og larmende, hvilket ofte hænger sammen med deres størrelse, og at de lettere føler sig truet og bange.

Hvem er den til
Man ser ofte ældre mennesker med pudler, og derfor tænker mange også automatisk at det er en hund til gamle mennesker, men især Kongepudlen kan sagtens bruges som en familiehund, da den er trofast og elsker at lege hvilket passer godt til familier med børn, der også vil kunne nydes den mange tricks. Der er heller ikke nogen der siger, at den skal SKAL klippes som mange vælger det. Og hvis man lader være med at klippe den, ligner den de fleste andre hunde.

Pris
En Kongepuddel ligger i den dyrere ende af skalaen, og man godt regne med at skulle betale omkring 10.000 kroner for en hvalp.