Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Du er næppe i tvivl om, at du kan finde store mængder hundefoder på det danske marked. Har man fået en lille hvalp for første gang, kan det virke som en sand jungle at finde rundt i det store udvalg af foder til hvalpe og hunde.

Dette kan især gøre sig gældende, hvis man er af den opfattelse, at alt hundefoder er det samme. Det er der mange, der tror, at det er, men det er bestemt ikke tilfældet. Derimod er der faktisk store forskelle på hundefoderet.

Hvis du står over for at skulle købe foder til din hvalp eller din hund, er der derfor mange faktorer, der er vigtige at tage højde for i forbindelse med valget.

Den ernæringsmæssige sammensætning skal passe til din hund

Når du skal vælge foder til din hvalp eller din hund, er det især et valg, der skal træffes med fokus på den ernæringsmæssige sammensætning. Din hund skal nemlig have den rette ernæring fra det foder, den indtager.

Får den ikke den rette ernæring gennem sit foder, vil den med tiden blive mindre energisk og underernæret. Det er naturligvis vigtigt at undgå dette, hvorfor det er et aspekt, du bestemt ikke bør gå på kompromis med.

Heldigvis skal du ikke bekymre dig for, hvorvidt du kan finde hunde- eller hvalpefoder, der har den rette ernæringsmæssige sammensætning for netop din hund. Det er netop derfor, at udvalget er så stort.

Eksempelvis findes der foder, der er specifikt udviklet til franske bulldogs, labradorer m.m. Vil du være på den sikre, er det oplagt, at du vælger at gå efter denne type foder. Dette er især gældende, mens hunden er hvalp.

Ikke alle hunde har samme smagspræferencer

Den rette ernæring skal selvfølgelig komme i første række, når du skal vælge hvalpe- eller hundefoder. Dog bør du også tage hensyn til, at ikke alle hunde har samme smagspræferencer.

Derfor kan et foder, der er specifikt udviklet til din hunds race sagtens vise sig ikke at harmonere med dens smagspræferencer. Heldigvis findes sådanne fodertyper ofte i flere forskellige smagsvarianter.

Når du skal finde ud af, hvad din hund bedst kan lide, er der ikke andet at gøre, end at prøve dig frem. Køb små pakker med hundefoder, så den kan smage lidt forskelligt, indtil du finder noget, hvor du rammer plet.

Det kan selvfølgelig også sagtens være, at du rammer plet allerede med første smagsvariant. Er det tilfældet, er det blot et plus.