Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vidste du, at der i Danmark er lovkrav om, at din hund har et hundetegn? Som hundeejer er det garanteret noget, du allerede har sat dig godt ind i, og for de fleste kommer det heldigvis også ret naturligt. Hvis uheldet skulle være ude, og din hund stikker af, er det nemlig rigtig rart, at andre har mulighed for at komme i kontakt med dig via hundetegnet, så I kan blive forenet igen hurtigst muligt. Det er det rareste for alle parter.

Der findes mange forskellige hundetegn, og det er lidt forskelligt, hvad folk foretrækker, der står på dem. Det er typisk en kontaktperson og et telefonnummer samt hundens navn, men det kan også være ekstra ting, du gerne vil have trykt på. Desuden findes de i alverdens former og størrelser. Der er forskel på, hvor stort et hundetegn der giver mening, alt efter hvilken race, du har med at gøre. Et stort hundetegn kan se voldsomt ud på en chihuahua men passe godt til en labrador. Se hundetegn i forskellige designs hér.

En god snor og halsbånd

Når du er ude at gå tur med hunden, er det vigtigt, at I begge er komfortable. Det bliver i først og fremmest med en god snor, der både giver mulighed for, at hunden kan bevæge sig relativt frit, men også at du kan trække den tæt til dig. Hvis du godt kan lide at tage hunden med på løbetur eller ved siden af dig mens du cykler, er det desuden vigtigt, at den har en god sele og ikke bare et halsbånd. Det er usundt for hunden, hvis den trækker for meget med halsen.

Det er altid en god idé at læse op på, hvilke forskellige ting, der er vigtige at have i baghovedet til forskellige typer af hunderacer – og så handler det om at lære sin egen hund godt at kende.