Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Fra kamp til kælehund

Historisk set var den engelske bulldog meget brugt som en kamphund, hvilket naturligvis skyldes at den er muskuløs og meget stærk hund. Helt tilbage i tiden er den under sydlige himmelstrøg også blevet brugt til bull-running, hvor den bed sig fast i tyren, og stadig kunne trække vejret på grund af dens flade næse.

Alt dette ligger heldigvis bag os, og det er ikke lovligt at bruge hunden til disse formål. En Engelsk Bulldog er altså ikke længere en kamphund, men er blevet en eftertragtet race som en kælehund.

At man gerne vil have en engelsk bulldog er dog ikke nogen garanti for, at man rent faktisk kan få det. Af hunde med en ren stamtavle fødes der nemlig kun omkring 100 hvert år, hvilket betyder, at der er venteliste på at få en, og at ventelisterne ofte er ret lange hos de danske opdrættere.

Selvom den muligvis har instinkter som en kamphund, så er det en meget fredelig hund der er glad, selskabelig og glad for børn, hvilket gør at den er meget velegnet som en familiehund, der er let at bo sammen med, hvis den får den rette opmærksomhed.

Den har meget kort og tæt pels, og kræver derfor heller ikke den store pleje. Man skal dog være meget opmærksom på folderne/rynkerne i pelsen, da disse skal holdes rene og renses ofte, hvis man ikke vil risikere at den får svamp eller andre hud irritationer.