Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du er ejer af en sød hundehvalp eller en sød voksen hund, så ønsker du formentlig at sikre, at din hund ikke kommer til at lide eller have ondt på nogen måde. Nogle sundhedsmæssige hundeundersøgelser viser, at mange hunde går rundt og har ondt i tænderne. Dette kan bl.a. skyldes, at de ikke får plejet deres tænder i hjemmet ved eksempelvis at få dem børstet. Faktisk er tandlidelser en af de mest hyppige lidelser hos hunde.

Vi mennesker børster vores tænder flere gange dagligt for både at undgå fornemmelsen af plak og belægningerne på tænderne og for at undgå en grim ånde. Derudover bevirker børstningen af tænderne, at de holder længere. Hos de hunde, der ikke får børstet tænder af deres ejere, ødelægges tænderne langsomt, og samtidig øges risikoen for, at hunden bliver ramt af forskellige former for tand- og mundsygdomme. Derfor er det vigtigt, at hundens tænder varetages, således at den undgår sygdom og dermed lidelse.

En tandrensning foretages af en dyrelæge. Dyrelægen går ind og bedøver huden, så den ikke mærker nogen former for smerter under processen, og dybderenser dens tænder. Tandrensningen forebygger mange former for sygdomme i din hunds mund og tænder. Heriblandt er bl.a. tandkødsbetændelse, tandsten og paradentose. Paradentose er en sygdom, hvor bakterier har fået adgang til hundens tandhals, hvor de nedbryder kæbekogle. Kæbekoglen er der, hvor tænderne hver især er fæstet. Derfor vil hundens tænder blive løse og falde ud, hvilket gør at den får mange smerter og tyggeproblemer. Samtidig kan paradentose være medvirkende til, at andre sygdomme hos hunden forværres. Derfor er det super vigtigt, at du som hundeejer tager ansvar for at holde din hunds tænder rene og sunde ved at få dens tænder renset. Alle hunde inklusiv din hund elsker at have rene tænder.