Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Få ting kan få forældre mere op af stolen end stillingtagen til vaccination. Her er grupperne temmelig stejlt positioneret overfor hinanden. Heldigvis er problematikken lettere at tage stilling til, når vi snakker om vores kæledyr. Her vælger mange – men desværre ikke alle – at få vaccineret deres dyr. En hanhund skal typisk igennem et hvalpevaccinationsprogram samt opfølgende årlige vaccinationer, mens tæver også skal vaccineres i forbindelse med drægtighed.

 

Økonomi og kæledyr

Det er ofte et spørgsmål om økonomi, når hundeejere fravælger vaccination. Umiddelbart virker det også som om, man kan spare mange penge, men så har man ikke medregnet, hvad eventuelt sygdom grundet manglende vaccination kan koste. Det, de fleste ikke har tænkt over, er, at det at være hundeejer er en bekostelig affære. Inden man anskaffer sig dyr, skal man altid huske på, at der netop udover ansvaret for et andet levende væsen også er forbundet en ret betydelig økonomisk omkostning ved at være dyreejer.

 

Vi elsker vores kæledyr

Om man er i gruppen ”det er bare dyr” eller i gruppen ”vores kæledyr er en del af familien”, så holder vi alle rigtig meget af vores kæledyr. Derfor giver det god mening at behandle dem godt: sørge for, at de får den mad, de har godt af; sørge for, at de får motion og adspredelse; og sørge for, at de er beskyttet så godt, vi kan, mod sygdomme.

 

Dit kæledyr er dit ansvar

Husk, at et dyr ikke på samme måde som et menneske er i stand til at give udtryk for, at de ikke har det godt. Ofte er der tegn, men desværre ikke altid. Endnu en god grund til at beskytte vores kæledyr mod unødig smitte. Det er vores ansvar at beskytte dem så godt, som vi er i stand til.

 

Vil du gerne vide mere, så se her hvorfor din hund skal vaccineres.