Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I dag er hunderacen Beagle primært kendt som en meget populær familiehund. Men i tidernes morgen blev den oprindelig udviklet til jagt på blandt andet hare og kanin, hvilket naturligvis skyldes dens helt fantastiske lugtesans, der har gjort den perfekt til netop jagt og opsnusning af mindre dyr.

En beagle er en hund der kræver lidt arbejde, for selvom dens ry for at være vanskelig at opdrage er stærkt overdrevet, så kræver det alligevel, at man sætter tiden af til det. Som så mange andre hunde, så har den fordel af lydighedstræning, og på trods af dens ry som besværlig, så er der talrige eksempler på Beagler der har vundet præmier i lydighedskonkurrencer og er kåret til lydigheds champions.

Den store forskel mellem en beagle og eksempelvis en schäfer eller labrador, da de har brug mere mere konsekvens i deres lydighedstræning, men ud over dette, er der ingen problemer i at få en hund der lystrer og trives.

Racen bliver normal 36 – 41 cm høj, tæver er ofte lidt mindremindre. Vægt: 10 – 11 kg, tæver lidt mindre. Alder: 12 – 14 år. Oprindelsesland: England