Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Basset Artesien Normand er endnu ikke nogen almindelig race i Danmark, den stammer oprindeligt fra Frankrig og er stamfar til den engelske Basset Hound. En Artesien er en meget hengiven og udadvendt hund med en selvsikker attitude. Den er frimodig og kvik og samtidig udstråler den ædelhed.

Artesien’en er først og fremmest en rigtig god familiehund. Den vil gerne have liv omkring sig, og den er meget glad for børn. Den elsker at have selskab – både af sine mennesker, og af andre hunde. Den nyder at have næsen i jorden og vil derfor rigtig gerne gå ture på mark og i skov, hvor den får mulighed for at bruge sin næse. Den kræver en kærlig, konsekvent og tålmodig ejer, der forstår dens særlige behov for at snuse.

En Artesien er oprindeligt avlet til jagt, hvor hunden går direkte efter spor fra vildtet. Hunden arbejder sig langsomt, men sikkert gennem terrænet, med næsen i jorden og med god hals. Artesiens lange ører er med til fastholde færden omkring næsepartiet. Racen er højt respekteret som støvende jagthund i bl.a. Sverige og Finland.