Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Trods navnet så stammer den amerikanske bulldog, som man ellers godt kunne tro ikke fra USA. Den stammer fra de britiske øer, hvor den er en krydsning mellem mastif og Argentine Dogo. Den er meget karakteristisk ved at være meget kompakt og atletisk bygget, og man er ikke i tvivl om, at der er tale om en meget stærk hund, hvilket også er grunden til at mange som udgangspunkt kan være bange for racen. Den må dog ikke forveksles med de langt med agressive Stafford Terrier eller den amerikanske Pit Bull Terrier, heller ikke selvom navnet lyder rimelig ens.

 
Størrelse
En amerikansk bulldog er en robust mellemstor til stor hund. Hannerne bliver typisk 55-71 cm, mens hunnerne bliver en lille smule mindre. De større af hannerne kan veje op til 55 kg, men ofte vejer de mellem 40 og 50 kg. Hunnerne vejer typisk i 30′erne, men kan veje helt op til 45 kg.

Temperament
En amerikansk bulldog er meget beskyttende overfor sin familie og ejere, derfor bliver den også agressiv overfor både mennesker og dyr som den ikke kender i forvejen. Det betyder også, at det er en god ide, at lade den socialisere med andre hunde og mennesker så tidligt som muligt.

Hvem er den til?
På grund af den temperament, kræver det også en masse arbejde at have denne race, og kan derfor ikke anbefales til førstegangskøbere af hund, eller generelt børnefamilier, da den kan være agressiv overfor gæster. Den er altså mest egnet til personer der gerne vil have en trofast hund, som vil gøre alt for ejeren. Den er også god for personer der ikke ønsker at støvsuge konstant eller skulle børste sin hund, der er nemlig ganske lidt pleje forbundet med hunden. Dog kræver den en masse aktivitet og er ikke en hund der bør være alt for meget alene hjemme.

Pas på “kopier”?
Indenfor de sidste par år, er racen blevet uhyre populære, hvilket desværre også har betydet, at der er blevet avlet en masse hunde, som langt fra har stamtavlerne i orden, man bør derfor være meget opmærksom hvor man køber sin hund og altid kræve at se stamtavle.

Pris
Racen er ulovlig i Danmark, og det er derfor ikke muligt at komme med en pris.